pullerter

Den hurtige guide til en pullert

En pullert er ofte en lav og rund stolpe, der er omkring en meter høj. En pullert placeres eksempelvis i midten af gader eller for enden af en gade, hvor man ønsker at afskære biler eller andre maskiner fra at have adgang til kørsel.

Hvem har brug for en pullert?

Kort beskrevet er en pullert en ekstra markering, som er anvendt i et bestemt område for at skabe en beskyttelse i et befærdede område. Der er brug for pullerter mange steder i vores samfund.

En pullert kan anvendes som en form for beskyttelse af fodgængere i en gågade. Indenfor erhverv pullerter være en beskyttelse af ansatte på arbejdspladsen. På motor trafikveje kan de være en beskyttelse for vejarbejdere. Indenfor søfart anvendes pullerter ofte i kortere eller lavere form til fortøjninger af skibe og både, hvor man kaster trossen ind til kajen hvor den fortøjes til pullerten der er fastsat her

Er en pullert bare en pullert?

En pullert findes i mange former og med mange formål. Det kan være en permanent afskærmning i et område eller blot en midlertidig beskyttelse, der fjernes igen efter et eventuelt endt projekt eller arrangement. Der er også pullerter, der kan sænkes eller vippes ned i gadehøjde for at tillade passering af specifikke køretøjer, så de på denne måde er fleksible for trafikken i området. Nogle pullerter er anvendt kun med det formål at være kosmetiske. Her kan de placeres foran en forretning for at tilføje et dekorativt udseende til butikkens generelle udseende.

En pullert kan også hjælpe med at beskytte vores miljø

Udviklingen er stærk og nyskabende indenfor pullert design, anvendelse og bæredygtighed. En miljøvenlig pullert er eksempelvis produceret af hundrede procent genbrugsplast. Med genbrugsplast og en levetid på over tredive år, betyder det, at det er muligt i dag med pullerter at passe på – både folk i trafikken og vores miljø.

Leave a Reply