Hvad indeholder Gearolie?

Hvad indeholder Gearolie?
Hvad indeholder Gearolie?

Hvad gearolie indeholder er nok ikke noget de fleste skænker mange tanker. For 20 – 30 år siden blev der tilsat et stof til gearkasse olien som indeholdt bly. Dette gav rigtig god mening hvis man alene ser på oliens evne til at beskytte mod slitage, for har bly nogle rigtig gode egenskaber.

Man da man begyndte at tænke på miljøet fandt man ud af at det nok ikke var det smarteste at tilsætte bly til olie der blev brugt til at smøre med i gearkasser, man kunne godt se at det var meget skadeligt for miljøet og endnu mere for de mekanikere der skulle arbejde med at skifte olien.

Derefter gik man over til at bruge et tilsætningsstof der var baseret på fosfor, fosfor er is sig selv udmærket til at beskytte mod slitage i de bevægelige dele man finder i et gear, når dette bliver blandet med svovl.

Denne blanding blev forædlet, til den formel for gearolie som bruges den dag i dag. Hvis man tænker lidt over hvor et stort arbejde der lægges i at udvikle og producere den bedste gearkasse olie, og hvor stor opgaven egentlig er, er der ikke noget at sige til at gearkasse olie er meget dyrere end almindelig olie.

Men selv om der er en god grund til at denne type olie er dyrere end normal olie er der ingen grund til at betale mere end man skal.

Hvis du klikke ind på Olieshoppen kan du finde gearolie i rigtig god kvalitet og til den rigtige pris.

Leave a Reply