Raw food er kommet for at blive

Nødder, bønner og bær. Måske lidt råt kød og ellers bare nogle flere bønner. Måske lyder det ikke særligt spændende, hvis vi kalder det for nødder og bønner, men hvis vi kalder det ’raw food’ er sagen en helt anden.

Raw food som fænomen har opnået stor udbredelse i Danmark. Idéen er, at vi mennesker ikke er bygget til at spise hvad der har været opvarmet ud over vores kropstemperatur. Det betyder, at vi ikke skal indtage fx kød, pasta, brød og så videre, da det har været på pande eller i ovn før end vi kunne spise det.

Raw food er ikke den mest spændende spise i verden. Frugter, bær og bønner bliver hurtigt en meget ensformnig spise. Tilhængerne af raw food vil hævde, at det hjælper dem med at holde energien i løbet af dagen – mens andre mener, at det tværtimod dræner, at man ikke får lov til at spise almindelig mad.

Sidst, men ikke mindst, er raw food en relativt dyr vane – du kan se priser på raw food på Helsebixen.dk. Skal du leve alene af dette i en hel måned ender prisen også højt.

Leave a Reply