Smykker i gamle dage

Jeg har altid haft en nostalgi for gamle dage, at tænke tilbage på historien og sammenligne hvordan man levede dengang og hvordan man gør i dag. Livet var mere simpelt dengang, men også mere fredfyldt er mit indtryk. Jeg har tit bedt min mormor om at fortælle om dengang hun var barn og ung, om hvad de foretog sig til dagligt og når de skulle lave noget særligt, og min mormor fortæller altid gerne, fordi hun ved jeg er nysgerrig på at høre historier om hendes liv, også for at lære noget om livet fra hende.

Hun har også en masse gamle sorthvid billeder og nogle i sepia tilbage fra min oldefars tid, som jeg ofte har studeret nøje og tænkt på det liv disse mennesker førte. Alt denne nostalgi har gjort at jeg har fået forkærlighed for gamle smykker. Jeg har tit købt ældre brugtesmykker og båret dem med en stolthed. Det er blevet en hobby at finde brugte smykker som jeg bruger mange timer om året på. Jeg havde tidligere besøgt mange fysiske forhandlere af brugte smykker i min jagt, men som oftest fandt jeg ikke det, jeg havde søgt efter.

En dag bestemte jeg mig for at søge på internettet, og efter noget tid fandt jeg http://www.brugtguldogsoelv.dk .  Før jeg opdagede det, havde jeg brugt halvanden time på deres hjemmeside og studeret de flotte brugtesmykker, de havde. Jeg havde fundet nogle rigtig flotte øreringe samt en hårspænde jeg bare måtte eje. Jeg læste at de jævnligt fik nye varer blandt deres sortiment, så det var klart en hjemmeside jeg skal holde øje med. Næste gang jeg besøgte min mormor kommenterede hun mine flotte øreringe og spurgte hvor jeg havde fundet dem henne. Jeg havde fortalt hende om min opdagelse hvorefter hun sagde, godt hun snart havde fødselsdag.

Leave a Reply