Sol og skygge for solvarme

 

I dette indlæg vil du få en større forståelse af, hvorfor placeringen af dit arrangement angående solvarme, har noget at sige, og hvorfor du ikke skal placere det på et tilfældigt sted, men derimod skal tænke nøje over, hvad der er fordele og ulemper ved det ene sted set overfor det andet. Solvarme varierer alt efter hvor i din have eller hvor på et større areal, at du placerer anlægget.

Hvis du placerer det op af en høj mur eller nært et stort træ med en bred trækrone, er der stor chance for, at det mange gange i løbet af døgnet og måske op til en halv dag oplever at være dækket af skygge, enten helt eller delvist.

solvarme  Dette er selvfølgelig en ulempe, idet du jo har installeret solvarme anlægget til netop at kunne få gavn og glæde af så meget solvarme som overhovedet muligt. Derfor skal du undgå skyggen, da denne dækker for solens stråler i en meget vid udstrækning, og du derfor ikke får det optimale ud af solen. Ligeledes er der andre foranstaltninger, du skal være opmærksom på, når det kommer til hvordan du korrekt får placeret et anlæg der kører på solvarme.

Det skal ikke stå i vejen for noget, og dette skal du tænke meget over, da du ikke lige sådan kan flytte rundt på det som du vil senere hen. Hvis du derfor for eksempel lever i en aktiv familie, hvor der skal være plads til fri leg i haven, er det en god ide ikke at sætte anlægget op lige i midten, da det jo så vil give et mindre frirum at lege på. Dette vil du fortryde allerede første gang du ser dine unge spille fodbold i haven, når de skal kæmpe for at komme rundt om den stor dunk der fylder midt i haven.

Leave a Reply